Vlotvaren

Vorige Artikel 3 van 16 Volgende
€ 6,95 (inclusief 21% btw)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Nederlandse naam: Vlotvarentje
Omschrijving
De drijfbladeren van de Salvinia natans zijn zeer variabel van vorm, rond tot elliptisch en al naargelang de groeiomstandigheden vrijwel vlak of met min of meer opgerichte, licht golvende randen met middelgroene kleur en tot 3,5 cm lengte. Op de bladoppervlakte bevinden zich korte stijve haren. Die staan op verscheidene kleine knobbeltjes en zijn aan de voet en naar de top toe met elkaar vergroeid.
Bij goede lichtvoorziening groeit de Salvinia natans vaak weelderig en moet dan vaak uitgedund worden. Ze kan dienen ter afscherming van weinig lichtbehoeftige waterplanten, zoals bijvoorbeeld Cryptocorynesoorten.
Aan de watersamenstelling worden geen speciale eisen gesteld. De temperatuur mag tussen 18 en 26° C zijn. De vermeerdering van de Salvinia natans geschiedt door voortdurende vertakking. In cultuur worden heel zelden sporen gevormd. De "wortels" zijn in feite in haarslippen verdeelde waterbladeren die lijken op wortels.

Ik verkoop deze drijfplant jaarrond, In de winter is het 1 euro duurder omdat ik het verstuur met een warmte pakketje zodat het niet bevriest met versturen.

© 2018 - 2020 Dutch Flower Lady | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel