Navigatie

Laurier Boompje 80cm

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 29,95 (inclusief 21% btw)
Voorraad 6 stuks
Aantal

1 Laurier Boompje Op Stam. Laurus Nobilis.

Laurus nobilis
Laurier
Standplaats: volle zon / halve schaduw
Grondsoort: goed doorlatende / humusrijke grond
Bloeiperiode: maart – mei
Hoogte: afhankelijk van het soort
Wintergroen: ja
Winterhard: ja ( heeft bescherming nodig )
Hoe verzorg je Laurus nobilis (laurier ) als vrijstaande struik en laurus nobilis op stam (boompje). En wanneer moet je hem snoeien en bemesten.
Laurier kun je rustig als vrijstaande struik in de volle grond aanplanten. In ons klimaat zal hij uitgroeien tot een slank boompje met een hoogte van 3 tot 4 meter. Plaats de struik het liefst op een beschutte plaats, waar hij beschermd wordt tegen koude, gure wind. Een laurier (boompje) op stam wordt vaak in een pot gezet om een terras meer uitstraling te geven. Het boompje kan natuurlijk in de tuin gezet worden. Wil je dat het boompje opvalt plaats er dan een rand van buxusplanten erom heen. Of zet er blauw lavendel onder, dat geeft ook een mooi effect.
Snoeien
Wanneer Laurus nobilis (laurier) snoeien. Vrijstaande laurierstruiken en laurier ( boompje ) op stam kunnen het beste in april /begin mei gesnoeid worden. Om laurier ( boompje ) op stam zijn mooie ronde vorm te laten behouden, moet hij zeker elk jaar gesnoeid worden. Kort de uitstekende takken in. Zo’n knipbeurt zorgt ervoor dat de bol vol en rond blijft. Gebruik voor het snoeien een snoeischaar en geen heggenschaar.
Bemesten en verpotten
Laurier in de volle grond hoeft niet bemest te worden. Een laurier (boompje) op stam in een pot heeft daarentegen wel bemesting nodig. Geef het boompje in het voorjaar een langzaam werkende meststof (Osmocote). Zo’n soort meststof is voldoende voor een heel seizoen.
Verpotten van laurier (boompje) op stam. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren. Hoe ga je te werk. Voordat je de struik in een nieuwe pot zet, moet je eerst wat oude grond van de kluit afslaan. Leg dan vervolgens wat potscherven/ of kleikorrels op de bodem van de pot voor een goede drainage. Vul de pot eerst een beetje op met nieuwe grond en zet vervolgens de struik erin. Vul de pot verder op met nieuwe aarde en druk de potgrond goed aan.
Verzorging in de winter
Verzorging van Laurus nobilis gedurende een vorstperiode. Bij de eerste nachtvorst hoef je een laurierstruik of een laurierboom niet direct te beschermen. Officieel geldt dat laurier een temperatuur van – 5 graden Celsius kan verdragen. Staat een laurier in de volle grond en op een goede beschutte plaats dan hij zeker -5 tot -10 graden Celsius doorstaan. Wel kan het blad door vorst en koude wind beschadigd raken. Bij een landurige vorstperiode kun je laurier in de volle grond inpakken met winterafdekvlies (vliesdoek)of een winterhoes.
Een laurier (boompje) op stam in een kleine plantenpot kun je bij – 5 graden C. het beste plaatsen in een vorstvrije ruimte waar licht binnenkomt. Geef het laurierboompje in zo’n ruimte ook af en toe water maar alleen wanneer de grond is uitgedroogd.
Voor een laurier ( boom) op stam in een grote plantenbak die tijdens een vorstperiode moeilijk te verplaatsen is en buiten blijft staan kun je het volgende doen. Schaf noppenfolie aan. De laurier zelf pak je niet in met dit materiaal want het is niet luchtdoorlatend. Wel de plantenbak. Om de plantenbak breng je een dubbele laag noppenfolie aan, ook aan de onderkant. Noppenfolie werkt isolerend en zorgt er voor dat de vorst niet kan doordringen tot het worstelgestel en beschermt de plantenpot tegelijkertijd tegen barsten. De bladeren van de laurier maar ook zeker de stam, want die is zeer kwetsbaar voor bevriezing, moet je vervolgens inpakken met winterafdekvlies (vliesdoek) of met een speciale plantenhoes.

Vorstschade laurus nobilis gezond blad laurus nobilis
Problemen
Na strenge vorst kan Laurus nobilis (laurier) wat bruine bladeren hebben. Deze bladeren zijn veelal door de vorst verdroogd. Wat kun je doen om een Laurus nobilis met bruine bladeren te laten herstellen. Laat hem eerst rustig uitlopen. Omstreeks april / begin mei zullen nieuwe groeiknoppen of scheuten op de takken verschijnen. Wanneer de nieuwe groeiknoppen zichtbaar zijn is het een goede tijd om door de vorst beschadigde takken met bruine bladeren terug te snoeien. Hoe doe je dat? Knip met een snoeischaar of een takkenschaar de beschadigde takken tot net boven een nieuwe, sterke groeiknop terug. Kom je nog takken tegen met slechts een paar bruine bladeren. Pluk deze dan gewoon met de hand af.

© 2018 - 2019 Dutch Flower Lady | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel